loading...

Author: admin

Tahukah Anda Minum Air Terlalu Banyak Akan Memudaratkan kita??

Mungkin ramai beranggapan minum air dalam kuantiti yang banyak adalah lebih baik untuk badan mereka. Malah, kekurangan air akan menyebabkan dehidrasi yang merbahaya pada badan. Tapi pernah kita terfikir apa akan jadi pada tubuh badan jika kita minum…

Read More »

Penting ! Mengetahui perkembangan pertuturan anak anda..

Setiap ibu bapa sudah pasti risaukan tentang perkembangan anak-anak. Kerisauan juga akan timbul apabila melihat kanak-kanak sebaya lain lebih berkembang berbanding anak-anak kita. Tekanan akan pasti dirasai apabila ada pula yang membandingkan kemampuan anak-anak. Pusat Psikologi Jiwadamai berkongsikan…

Read More »

“Ummi & Abah punca rumah tangga yang dibina berbelas tahun rebah”

Ummi dan abah ambil kesempatan tinggal lama di rumah kecil kami sehingga tiada privacy. Suami mula hilang sabar lalu mencari keseronokan di luar dan berskandal dengan rakan sepejabat. Suami enggan tinggalkan perempuan itu dan mahu kedua-duanya. Isteri nekad…

Read More »

Demi Perempuan Lain, Suami Sanggup Jual Rumah Dan Ceraikan Isteri –

Bila sudah berkahwin, mainkanlah peranan dan laksanakan tanggungjawab anda sebagai suami. Hidup susah atau senang, tempuhi bersama dengan isteri sehingga berjaya dan hasilnya boleh digunakan untuk menambah baikkan rumah tangga anda.  Kesetiaan seorang isteri ini bagaikan tidak dihargai….

Read More »

‘Badan Terlalu Kurus?’ Ini tips untuk anda !

Setiap orang inginkan bentuk badan yang ideal. Oleh yang demikian, kita seringkali melihat status-status di media sosial tips-tips untuk menurunkan berat badan dan senaman-senaman yang perlu dilakukakan untuk mengatasi masalah ini.  Tetapi, berbeza pula dengan tips yang dikongsi…

Read More »

“Aku Kesal Kahwin Muda Dik”. Kawin Muda, Cerai Pun Muda.

Di laman social banyak kita didendangkan dengan perkahwinan muda. Isu ini turut menarik perhatian Ayu Aziz. Dia juga berkongsikan pengalamannya yang juga berkahwin pada usia muda dan perkahwinannya juga diakhiri dengan penceraian. Dia turut menitipkan pesananannya melalui bebenang…

Read More »

Elakkan Kereta Berbahang Walaupun Dibiar Parking Waktu Panas Terik !

No Picture

Pernah tak bila pergi kerja, parking kereta dekat tempat tak berbumbung dan waktu lunch hour je nak guna kereta pergi makan, buka-buka je “Wow! Panasnya!” Sampaikan nak pegang steering pun tak mampu sebab panas betul. Terpaksa bukak pintu…

Read More »

Dia Terus Demam Panas Keesokan Harinya Selepas Pergi Tandas Malam Tadi…

Assalamualaikum. Kali ini nak kongsi kisah seram di asrama dulu. Pengalaman betul, okay! Memang seram bagi saya, paling seram yang saya pernah alami. Okey, dulu-dulu, masa ini tak tahulah macam mana. Tetapi hijab tu terbuka sikit. Mungkin benda…

Read More »

‘Bunyi Benda Jatuh Semasa Bermain Game, Membuatkan Aku Terpaku’

Sekadar perkongsian untuk bacaan suka-suka. Bagi mereka yang lemah semangat dan mudah terbayangkan perkara yang tidak sepatutnya, anda dinasihatkan untuk tidak meneruskan bacaan. Risiko tanggung sendiri. Gambar-gambar yang digunakan juga hanyalah sekadar hiasan sahaja. Selamat membaca. NAK cerita sikit…

Read More »

AYAH URUSKAN SEGALANYA SELEPAS BERSALIN. -SUAMI MENGHILANG

Foto sekadar hiasan. Saya ialah Isteri berpantang yang teraniaya. Setelah 6 tahun perkenalan kami, saya dan suami pun berkahwin. Pada 22/11/2017 nanti genaplah 6 tahun usia perkahwinan kami. Kehidupan kami penuh onak dan duri, kami sering diuji. Suami…

Read More »