loading...

Home » Agama

Ingatkan dapat ipar duai ni seronok. Rupanya lagi menyusahkan mak dan ayah

Assalamualaikum, terima kasih admin sudi share perkongsian aku ni. Ok ramai dok ceghita pasal prob family. Aku rasa aku nak jugak la share prob family aku untuk pengajaran untuk korang semua. Aku anak bongsu daripada 4 org adik…

Read More »

Kalau bukan kerana didikan ibu, dia mungkin sudah jatuh terjerumus ke lembah dosa

Assalamualaikum. Saya ingin bercakap dari sudut pandangan seorang anak perempuan. Saya seorang anak perempuan yang dibesarkan dengan pelbagai kekangan juga dari ibu ayah saya. Sejak dari kecil hingga usia selepas spm, saya tak pernah langsung keluar dari rumah…

Read More »

Kalau nampak orang susah, jangan ingat Allah tengah uji orang tu, sebaliknya Allah tengah uji kita

Bukan mudah untuk bergelar seorang p0lis. Sekilas pandang, terdetik dalam hati bergayanya penampilan anggota p0lis yang lengkap berpakaian seragam. Namun, pernahkah terlintas dalam fikiran kita akan dugaan dan cabaran yang ditempuhi oleh mereka? Untuk menjadi orang yang berguna,…

Read More »

Seorang pemuda dituduh mencuri setelah memanjat pagar masjid yang dikunci selepas i’syak

Cerita bermula pada tengah malam, kecoh di masjid bandar. Seorang pemuda ditangkap kerana disyaki cuba mencuri duit tabung masjid. Lalu terjadilah soal-siasat antara JKKK masjid dengan saspek. Setelah Disoal Siasat Jawapan Pemuda Itu Buat JKKK Masjid Tercengang !!!!…

Read More »

Bapa berbangsa Cina kejut anak bersahur dan bawa pergi bazar Ramadhan walau berbeza kepercayaan.

Jitra: “ Setiap hari jam 5 pagi, saya akan kejutkan anak saya bersahur, walaupun berbeza agama, saya mahu dia taat kepada perintah Tuhan,” kata Lim Hun Kheng, 44. Bapa kepada Mohammad Firdaus Hong Abdullah, 12, ini melakukan rutin…

Read More »

Teringin nak anak lelaki, tapi dapat semua anak perempuan. Suami perli isteri Tak Power.

Kisahnya begini, suami aku seorang guru. Tapi bukan guru kerajaan atau swasta. Suami aku guru agama. Dia seorang dikenali sebagai guru yang tegas. Sejak muda dia tegas terutama berkenaan akhlak perilaku murid perempuan dan lelaki. Ada di kalangan…

Read More »

Isteri masih layan dan sayang keluarga suami walau dilayan teruk kerana berlainan bangsa

Salam min mohon hide profile. Aku pinjam mesengger bini aku. Aku nak citer pasal bini aku, aku sayang bini aku walaupun aku kayu. Ok bini aku muda lagi below 24. Anak dua sepasang. Bini aku finance executive kat…

Read More »

Jawapan padu mufti tentang wanita yang sentiasa buat baik tapi tak pakai tudung.

Baru- baru ini kita dikhabarkan berita gembira dimana Adik Ainul Mardhiah selamat dibdah di hspital London oleh pasukan pakar dianggotai oleh Dr Amalina Che Bakri. Ramai yang mengucap syukur dah tahniah atas kejayaan rawatan tersebut. Dikhabarkan kini adik…

Read More »

Ada 9 pernikahan yang diharamkan oleh Islam dan berkaitan dalam negara kita.

Pasti ramai antara kita di luar sana yang hendak berkahwin setelah sekian lama berkenalan dan berusaha mengumpul duit bagi merealisasikan impian hendak bernikah. Namun bukan semua pernikahan itu dibenarkan dalam Islam. Ada juga bentuk-bentuk pernikahan yang sebenarnya dilarang…

Read More »