loading...

Home » Cinta & Perhubungan

Isteri ni amanah yang perlu dijaga. Siapa sakitkan isteri hidupnya tak berkat, rezeki sempit

Biasa kita dengar dalam ceramah agama, Ustaz pernah menyebut “siapa sakitkan hati isteri memang Allah jadikan hidupnya tak berkat, tak berjaya”, kenapa tak berkat? Kerana wanita yakni isteri siang malam uruskan keluarga, mereka amanah dan anugerah Allah. Ustaz…

Read More »

Bila baca mesej lama, baru dia sedar punca mengapa perangai isterinya mula berubah

Bila jam 2 lebih saja, mesti isteri WhatsApp saya tanya dah lunch ke belum. Dan jawapan saya biasanya sama.“Tak makan, abang sarapan saja,” so, daripada jawapan saya itu, dia tahu dia kena masak. Jam 7.00 malam, saya sampai…

Read More »

Walau Mel pernah tersasar jauh. Masih ada lelaki yang boleh terima kisah silam dia

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera. Selama ni aku just baca je confession dan buat pertama kali dalam hidup aku, aku nak story tentang hidup aku yang hanya orang terdekat dengan aku yang tahu. Yang sudi baca, Terima Kasih aku…

Read More »

Give up sebab suami tak pernah berubah. Tetap kaki perempuan dan kaki game

Aku budak UIA dan aku dah kawen. Aku kawen dengan suami tecinta lepas 2 tahun kami berkawan. Dalam masa 2 tahun tu aku banyak kali nak putus sebab rasa macam tak serasi dan tak yakin. Tapi tak putus…

Read More »

Aliff bijak, berilmu tinggi cuma iman dia kurang

Penyanyi Bella Astillah menyeru warganet supaya berhenti memberi tekanan terhadap bekas suaminya, Aliff Aziz.Bella yang mendakwa Aliff sedang berdepan fasa kemurungan berkata penyanyi dan pelakon itu seperti hilang punca dalam hidup. Justeru, dia berharap warganet tidak menambah beban…

Read More »

Kantoi dengan suami apa yang ayah suruh buat

Hai semua. Aku nak share apa yang aku tanggung sekarang ni sebab aku baru je buat DASS test dan resultnya tahap kemurungan aku tinggi/serius. Tahap stress dan bimbang aku normal. Aku Angah berumur awal 30-an telah berkahwin dan…

Read More »

Isteri jangan buat semua, simpan sikit kerja untuk suami buat dirumah

Duduk sembumbung tetapi masih ramai yang anggap kerja rumah ini hanya tugas seorang isteri semata-mata. Dia lah yang jaga anak-anak, dan dia lah yang kemas rumah dan cuci pinggan mangkuk bagai. Allah… memang penat kalau isteri seorang saja…

Read More »

Lelaki ini direject kerana bawa wira

Pengakuan Benar Lelaki Ini Di REJECT Sebab Pakai Kereta Buruk | Dah biasa dah tengok orang Malaysia ni yang pandang status hidup berdasarkan kereta yang dibawa. Tapi tak sangka pulak sampai macam ni sekali. Baru-baru, seorang lelaki dah…

Read More »

Walaupun susah suami tetap ikut kemahuan isteri

Lepas setahun kahwin,aku disahkan mengandung dan mengalami alahan teruk. Terpaksa berhenti kerja. Gaji suami selau tak cukup, tapi pelik , dia tak pernah menghampakan aku bila mengidam. Satu hari terjumpa tin tin kosong kat belakang kereta. Bila di…

Read More »

Isteri berang mak mertua selalu perli dan salahkan menantu

Hai. Ini lagi kisah mertua yang aku ingin kongsikan. Aku bertemu dan berkenalan dengan husband dalam masa yang singkat. Berkawan bertunang berkahwin dalam tahun yang sama. Husband ada sorang abang (berkahwin) dan sorang adik. Masa aku baru sangat…

Read More »