loading...

Home » Family

Isteri yang kedua hina isteri pertama biawak hidup

Assalamualaikum admin.Saya mohon hide profile saya terima kasih. Saya nak minta pandangan dan pendapat pada tuan dan puan.Saya tak tahu nak mula dari mana,tapi saya cuba ceritakan masalah saya ni terlebih dahulu. Sebenarnya saya mempunyai seorang madu yang…

Read More »

Keluarga Ain nak mudahkan urusan kahwin. Tapi pihak lelaki menyulitkan lagi kerana Ahmad anak sulong.

Nama aku Ain. Aku berasal dari Terengganu. Hari ni aku terdetik nak mengarang tentang apa yang aku alami baru-baru ni. Cuma aku nak bagitahu kat sini, tak semua pihak perempuan yang susahkan, kadang ada jugak segelintir pihak lelaki…

Read More »

Ayah mewahkan janda sampai anak sendiri diabaikan

Assalamualaikum semua. Ini kisah tuntutan Nafkah anak Yang tak berpenghujung. Bab kata orang putih “no ending”. Mohon mana mana peguam atau mereka Yang pakar dalam Bab ini memuncul Kan diri di ruang Komen. Sedikit sesi pengenalan. Ibubapa kami…

Read More »

Isteri berang mak mertua selalu perli dan salahkan menantu

Hai. Ini lagi kisah mertua yang aku ingin kongsikan. Aku bertemu dan berkenalan dengan husband dalam masa yang singkat. Berkawan bertunang berkahwin dalam tahun yang sama. Husband ada sorang abang (berkahwin) dan sorang adik. Masa aku baru sangat…

Read More »

Rumah baru Fad Bocey cantik habis

Pelawak Fad Bocey telah membeli sebuah rumah moden berkonsepkan semi-D untuk keselesaan keluarganya.Momen indah itu turut dikongsikan di akaun Instagramnya beserta kapsyen. Lalu, netizen turut gembira di atas kejayaan penyampai radio itu kerana mempunyai sikap yang bertanggungjawab dan…

Read More »

Ibu ini risau keselamatan anak jika berlaku kemalangan. Lalu dia cipta cover tali pinggang untuk anak istimewa

Setiap ibu bapa yang memiliki anak istimewa pastinya mempunyai kerisauan terhadap keselamatan mereka. Mana tidaknya, kekurangan mereka mungkin tidak disedari oleh orang awam, apatah lagi jika berlaku kemalangan atau insiden kepada ibu bapa. Di Australia, seorang ibu Natalie…

Read More »

Lepas 16tahun baru ibu terus terang tentang status kelahiran dan kenapa tak berbinti ayah sendiri

Aku perempuan. Dah berkahwin dengan seorang incredible man dan ada seorang anak lelaki super saiya. Aku anak luar nikah hasil hubungan terlarang ibu dan seorang lelaki warga Pakistan. Aku tak pasti lah macam mana berlaku, yang aku tahu…

Read More »

Abang pesan, bahagiakan mak ayah dan mertua. Jangan kedekut dengan orang sebab harta dunia ni hanya pinjaman

Pernah saya tanya abang saya apa rahsia hidup dia bahagia dan mewah. Jawab dia pegang hati orang tua.Salam semua. Dua tiga hari ni asyik terbaca cerita sedih je mengenai konflik keluarga. Saya pum nak kongsi cerita mengenai abang…

Read More »

Sikap ibu sangat berubah lepas anaknya berkahwin dengan anak tukang kebun

Foto sekadar hiasan. Assalamualaikum, salam aidilfitri semua. Aku Anita dan aku anak pertama dr 5 beradik. Ayah telah meningal dunia sewaktu umur aku 17tahun, dan ibu yg menjaga aku sejak ayah meningal.Sebelum ni ibu bekerja sebagai pembantu pejabat…

Read More »

Wanita ini dituduh hamil anak luar nikah sedangkan tak pernah terlanjur

Hanya kerana haidnya tidak datang selama dua bulan, dia dituduh memalukan keluarga selepas doktor mengesahkan wanita ini mengandung selama lima minggu. Sedangkan dia tidak pernah terlanjur dengan mana-mana lelaki. Ekoran itu, dia dipaksa berkahwin kontrak dengan sepupunya sendiri. …

Read More »