loading...

Home » Info

Formula guna Aircond dengan betul, bil jimat dan rumah pun sejuk

Menurut Kenyataan Dari Jabatan Meteorologi Malaysia, Bulan Mac merupakan penghujung Monsun Timur Laut dan menyebabkan bacaan suhu di sesetengah kawasan di negeri sebelah utara dan tengah Semenjung Malaysia meningkat. Hal ini mendorong negeri-negeri di sana mengalami keadaan cuaca…

Read More »

Formula untuk anak untuk elak nutrisi terjejas yang ibu bapa wajib tahu.

Proses penyediaan susu formula bayi perlu dilakukan dengan teliti bagi mengelakkan sebarang jangkitan atau kontaminasi kimia ke dalam bancuhan tersebut. Pencemaran yang berlaku akan mengganggu kesihatan bayi khususnya boleh menyebabkan cirit-birit dan muntah. Oleh itu, setiap langkah perlulah…

Read More »

Menantu dikongkong oleh mertua

Foto sekadar hiasan. Assalamualaikum. Ini lagi kisah mertua yang aku ingin kongsikan. Aku bertemu dan berkenalan dengan husband dalam masa yang singkat. Berkawan bertunang berkahwin dalam tahun yang sama. Husband ada sorang abang (berkahwin) dan sorang adik. Masa…

Read More »

Pelajar genius dari Malaysia ini dapat tajaan biasiswa paling berprestij di dunia

Bagaikan kerdipan bintang yang tak pernah padam, kejayaan anak muda Malaysia di mata dunia amatlah membanggakan negara. Sama ada daripada segi bantuan kemanusiaan ataupun pendidikan, kehebatan anak muda kita zaman sekarang tidak boleh disangkal lagi.Hal ini disokong dengan…

Read More »

Akhirnya suami akui paksa isteri bersama walaupun baru selepas 4 hari bersalin

Setelah isteri berjuang nyawa untuk melahirkan anak, badan akan rasa sangat penat dan tidak bertenaga. Isteri kehilangan banyak darah semasa bersalin. Masa berpantang adalah saat yang amat diperlukan isteri untuk berehat. Inilah masanya suami mesti mengambil peranan untuk…

Read More »

Pelajar sekolah ini memperoleh RM18,000 sebulan hasil jual badan.

Gadis Jual badan Dan Memperoleh RM18,000 sebulan! Bermodalkan RM2.00 untuk melayari Internet yang sepatutnya digunakan untuk belanja harian persekolahan, remaja ini mampu meraih RM18,000 sebulan dengan hanya menggoda lelaki hidung belang yang dahagakan belaian mesra gadis bawah umur…

Read More »

Dua baby kembar ini dijual dengan harga rm15,000 di mudah.com

Tenat. Itulah gambaran mengenai akhlak dan nilai moral remaja masa kini. Apa yang lebih membimbangkan ialah mereka terlalu terikut-ikut dengan budaya barat terutamanya dalam hubungan cinta sehingga berani melakukan seks bebas dan melahirkan anak luar nikah! Lebih menyedihkan,…

Read More »

Cara untuk beli tayar kereta dan elak daripada terus ditipu oleh tauke kedai tayar.

Sememangnya kenderaan seperti kereta merupakan keperluan penting dalam kehidupan seharian manusia. Jadi memang penting untuk memastikan kereta sentiasa dalam keadaan baik. Antara komponen penting kereta sudah tentulah tayar kereta. Kita kena pastikan tayar dalam keadaan baik untuk memulakan…

Read More »

Tahap cinta dekat lelaki itu sehinggakan boleh tebayang mukanya ketika malam pertama bersama suami

Foto sekadar hiasan. Salam admin, aku nk kongsi derita yang aku tanggung selama ni. Ada tak kat dalam ni yang senasib dengan aku? Ke aku sorang je jadi macam ni. Ok lah kisahnya bermula, first time aku lihat…

Read More »

Anak muda yang bekerja sebagai penghantar makanan ini raih Rm3000 sebulan dan mampu tanggung kos perbelanjaan keluarga.

Bagi individu yang sudah mendirikan rumah tangga, mereka perlu bijak memilih pekerjaan yang dilihat mampu menjana pendapatan bagi menampung kehidupan pasangan masing-masing.Menerusi laporan Harian Metro, pekerja aplikasi tempahan makanan GrabFood, Muazril Shamsudin mampu mendapat sekitar RM3,000 sebulan atau RM500…

Read More »