loading...

Home » Kehidupan

Penting ! Mengetahui perkembangan pertuturan anak anda..

Setiap ibu bapa sudah pasti risaukan tentang perkembangan anak-anak. Kerisauan juga akan timbul apabila melihat kanak-kanak sebaya lain lebih berkembang berbanding anak-anak kita. Tekanan akan pasti dirasai apabila ada pula yang membandingkan kemampuan anak-anak. Pusat Psikologi Jiwadamai berkongsikan…

Read More »

AYAH URUSKAN SEGALANYA SELEPAS BERSALIN. -SUAMI MENGHILANG

Foto sekadar hiasan. Saya ialah Isteri berpantang yang teraniaya. Setelah 6 tahun perkenalan kami, saya dan suami pun berkahwin. Pada 22/11/2017 nanti genaplah 6 tahun usia perkahwinan kami. Kehidupan kami penuh onak dan duri, kami sering diuji. Suami…

Read More »

Atap Jenis Asbestos Rosak Boleh Menjadi Punca Peningkatan Risiko Penyakit Berisiko Tinggi

Jika semalam kami berkongsi penulisah oleh Public Health Malaysia mengenai tompokkan debu pada dinding yang sebenarnaya adalah kulat yang boleh menyebabkan batuk, kali ini mengenai risiko penggunaan atap jenis asbestos pula. Menurut Public Health Malaysia, atap ini sekiranya rosak…

Read More »

Ada sekali aku ternampak kesan biru di badan isteriku Rupa-rupanya ibu ku sendiri…

Asalamualaikum… Kisah nya begini. Dulu mak pernah tunangkan aku dengan seorang perempuan muslimah. Kami pun bertunang selama 7 bulan. Masa nak dekat2 kawin, aku kenal dengan seorang perempuan free hair. Aku jatuh cinta dengan perempuan free ni sebab…

Read More »

Ramai netizen tak sanggup baca sampai habis – ‘Abang pergi tanpa pesanan, tinggalkan saya seorang’

Hargailah ibu bapa anda sementara mereka masih ada. Jika mereka ada keinginan yang belum ditunaikan, anda sebagai anak tunaikanlah mengikut kemampuan. Bahagiakan mereka, sayangilah mereka kerana apabila mereka tiada kelak, perit rasanya mahu menerima hakikat itu. BILA IBU…

Read More »

Ketika hatimu terlalu berharap kepada seseorang maka Allah timpakan ke atas kamu pedihnya sebuah pengharapan, supaya kamu mengetahui bahwa Allah sangat mencemburui hati yang berharap selain Dia.

2019 telah tiba, maka semangat yang baru untuk tahun yang baru. Harus lebih yakin diri dan semangat dengan apa juga keputusan yang kita buat. Maka berderetlah azam untuk nikah tahun ini termasuklah aku. Tetapi apa yang aku takutkan…

Read More »

“Kerja tanpa rehat yang cukup” – Ibu Tunggal Sanggup Berhabis RM 18,000 Untuk ‘Trasform’ Diri Jadi Awek Cun

Confirm family boyfriend dia menyesal! Ye lah dulu muka ibu tunggal ini tak lawa, dia punya kelopak mata dan kulitnya yang agak gelap selalu jadi bahan lawak orang sekeliling. Malah, sumber World Of Buzz juga ada terangkan bahawa…

Read More »