loading...

Home » Kesihatan

7 Tahun jadi pelajar harapan sekolah, diberi A secara automatik bagi aktiviti kokurikulum walau hakikatnya langsung tidak aktif.

Assalamualaikum dan salam sejahtera. Tujuan aku menulis di sini adalah untuk mendapatkan nasihat pembaca yang pernah melalui pengalaman yang sama. Aku seorang perempuan berumur 24 tahun, dibesarkan oleh ibu bapa yang over protective. Dari bangku sekolah lagi aku…

Read More »

Muka dia pucat, emosi tak stabil. Rupanya perubahan tu semua adalah simptoms sakit yang dia hidapi

Hai. Best friend aku ni nama dia Kyra. Kami dah berkawan since kitaorang berumur 6 tahun. Dari pra sekolah ke sekolah rendah ke sekolah menengah sampai lah masuk universiti, kitaorang sama-sama. Cuma beza kos. Aku ambil dentistry dan…

Read More »

Rahang jadi melengkung, gadis manis ini hilang 4 batang gigi kerana pakai fake braces.

Dunia pemotoran sinonim dan didominasi oleh kaum lelaki. Namun seiiring dengan peredaran masa, sukan ini sudah mula diceburi oleh kaum hawa. Malah banyak nama besar di kalangan pelumba wanita yang sentiasa beradu di balapan tanpa gentar membelah jalan…

Read More »

Ibu ini risau keselamatan anak jika berlaku kemalangan. Lalu dia cipta cover tali pinggang untuk anak istimewa

Setiap ibu bapa yang memiliki anak istimewa pastinya mempunyai kerisauan terhadap keselamatan mereka. Mana tidaknya, kekurangan mereka mungkin tidak disedari oleh orang awam, apatah lagi jika berlaku kemalangan atau insiden kepada ibu bapa. Di Australia, seorang ibu Natalie…

Read More »

Ternyata perempuan yang kuat membebel lebih sihat berbanding yang kurang bercakap

Tugas rutin Lazimnya tugas atau rutin dalam dalam sesebuah keluarga, perempuan yang lebih banyak menjadi pengurus rumah tangga. Walaupun mereka lebih dianggap sebagai ‘menteri kewangan’ tetapi sebenarnya mereka lebih banyak bertindak sebagai ‘hakim’ kepada pasangan, kawan, suami dan anak-anak….

Read More »

Nur Halia lepas interview sebab rupa yang cantik. Sejak itu dia down dan jalani 4 sesi kaunseling

Hello guys. Harini aku nak cerita pasal diri aku yang tak cantik ni. Bukanlah hebat mana pun ceritanya, tapi aku nak ceritakan pengalaman aku kena diskriminasi hanya kerana rupa aku yang tak berapa cantik. Nama aku Mak Cik…

Read More »

Suami kerap outstation ke luar negara luar. Suatu hari isteri disahkan ada penyakit berpunca dari suami

Salam semua, saya seorang wanita yang sudah berkahwin dan mempunyai anak. Suami kerap outstation di negara jiran sebab sudah dinaikkan pangkat. Kerap kali dalam sebulan dia akan pergi lebih kurang 3 minggu sekali utuk urusan kerja dia. Saya…

Read More »

Haz terkejut dapat tahu doktor praktikal tersalah bagi ubat pada ayahnya yang ada penyakit buah pinggang

Hai Thanks admin kalau siarkann luahan aku. Pertama sekali mintak maaf sebab aku tak pandai bercerita. Aku nak cerita sikit pasal ayah aku meningal pada hari jumaat kemarin. Alhamdulillah Allah permudahkan segalanya. Namaku Haz, lelaki. Keluarga kami berasal…

Read More »

Ibu bapa jangan ambil mudah bila bayi kerap garu kepala.

Bayi sememangnya comel sejak dari hari pertama dia dilahirkan terutamanya bayi yang tembam. Pasti setiap pergerakannya membuatkan hati kita tersentuh dan kita tidak pernah berasa letih untuk melayan telatah mereka bukan? Tetapi jika bayi kerap melakukan perbuatan yang…

Read More »

Pakwe share lemak dengan teman wanita tanpa sebarang bantuan produk.

TRANSFORMASI berat badan seorang gadis yang dikongsikan teman lelakinya menerusi laman Twitter menarik perhatian ramai.Lebih membanggakan, gadis itu tidak menggunakan jalan singkat dengan mengambil produk sembarangan sebaliknya berat badan ideal itu dicapai dengan cara yang sihat. Menurut Hariz…

Read More »