loading...

Home » Rumahtangga

Suami boleh lakukan ini untuk ajar isteri yang boros

Sangat penting untuk mengatur perbelanjaan keluarga. Tapi bagaimana pula jika si isteri seorang yang boros? Setiap bulan suami akan serahkan sejumlah wang kepadanya untuk menguruskan segala perihal rumah tangga. Itu belum lagi nafkah untuk dirinya sendiri. Tapi pasti…

Read More »

Suami dilarang mengasari haiwan ketika isteri mengandung.

Saat isteri hamil atau mengandung, sebagai suami yang bijak akan selalu menjaga istrinya. Mulai dari makanan yang dimakan sampai dengan cara memperlakukan istrinya. Banyak orang tua yang mengatakan mitos-mitos yang tidak dapat dilakukan dan dapat dilakukan oleh wanita…

Read More »

Suami kerap outstation ke luar negara luar. Suatu hari isteri disahkan ada penyakit berpunca dari suami

Salam semua, saya seorang wanita yang sudah berkahwin dan mempunyai anak. Suami kerap outstation di negara jiran sebab sudah dinaikkan pangkat. Kerap kali dalam sebulan dia akan pergi lebih kurang 3 minggu sekali utuk urusan kerja dia. Saya…

Read More »

Tiada anak bukan hukuman huhan

Andai ditakdirkan masih tiada anak walau sudah bertahun-tahun berumah tangga, terimalah ujian itu dengan penuh redha. Pujuk hati dan tenangkan pasangan dengan kata-kata manis atau anda boleh renungkan nota perkongsian daripada ayah anak empat, Andy Sulaiman…Hari tu terserempak dengan…

Read More »

Suami curang dan isteri kata kawinlah tapi izinkan dia cari kebahagiaan sendiri.

Macam ni, aku mempunyai masalah keluarga yang aku rasa buntu nak buat apa. Aku berumur 27 tahun dan aku kawin dengan seorang gadis 2 tahun muda dari aku. Perkahwinan aku dan dia tiada masalah sebelum ni cuma isteri…

Read More »

Walaupun isteri tomboy, lasak dan ramai kawan lelaki. Tapi dia masih boleh dibentuk

Hai Krt. Sekadar share perasaan bertuah saya memperistri seorang wanita. Anugerah Terindah dari Allah buat saya. Bismillah. Sebelum saya berkawin. saya kenal istri saya. Seorang tomboy. Memang muka hensem pun boleh. Syantik pun boleh. Anugerah bagi dia. Kami…

Read More »

Terkedu bila suami cerita hal sebenar lepas Auzlien mengadu penat memasak setiap hari

Perkahwinan adalah sesuatu yang indah. Namun tidak selalu indah itu datang, kadang-kala dugaan dan cabaran juga pasti menjengah sesebuah keluarga untuk menguji tahap kesetiaan dan pengorbanan pasangan. Apabila lafaz ‘aku terima nikahnya’ diucapkan,maka bermulalah tanggungjawab si suami dan…

Read More »

Menyesal tolong sediakan semua untuk suami. Akhirnya suami lupa diri dan curang diperantauan

Lamanya tak singgah page ni. Ini sekadar perkongsian. SUAMI PLAYBOY. Aku start kerja sebagai penjual kereta perodua pada tahun 2017. Suami aku masa tu hanya penoreh getah. Dia ada sijil perkapalan. Tetapi sijil tu expired, kena gi kursus…

Read More »

Masih suci walau sudah 8bulan berkahwin. Ternyata suami ada aktiviti lain dalam diam.

Saya telah berkahwin dengan suami selama 4 tahun dan di kurniakan seorang anak perempuan. Kami berkahwin atas pilihan keluarga. Saya langsung tak kenal suami, tempoh perkenalan hanyalah sebulan dan kami terus di ijabkabul. Orang kata, kalau mak ayah…

Read More »

Nafkah, buat kerja rumah semua suami buat tapi isteri tak pernah berterima kasih malah membebankan suami

Assalamualaikum admin. Mintak tolong hide kan profile saya admin ku yang hensem/cun. Macam ni, saya ni ada masalah sikit and nak story kat dalam ni sebab dah tak tau nak story kat sapa dah. Jadi makcik pakcik bawang…

Read More »