loading...

Home » Tips

Tips Pilihan Senjata Untuk Penggemar PUBG !!

Senjata yang sesuai merupakan salah satu penentu kejayaan seorang pemain permainan video bergenre peperangan seperti Call of Duty dan Battlefield. Begitu juga dengan PlayerUnknown’s Battlegrounds tak kira lah bagi versi PC, konsol mahupon mudah alih. Jadi, pada kali ini kami…

Read More »

“Kepala rasa macam nak pecah”… Doktor Ini Kongsi Lapan Cara Mudah Merawatnya

Pening kepala merupakan suatu simptom yang paling kerap dihadapi oleh kebanyakkan orang dimana ketika pening, kepala akan berasa tidak selesa seperti berpusing-pusing atau seakan-akan diawang-awangan. Pening kepala ini boleh terjadi disebabkan beberapa perkara seperti gangguan telinga dalam, perubahan…

Read More »

Gaji ciput pun boleh beli rumah! Ini 9 Tips Mudah Yang Boleh Anda Ikuti

Memiliki sebuah rumah adalah impian setiap orang, terutamanya buat mereka yang sudah mendirikan rumah tangga. Begitupun, mengambil kira pasaran hartanah dan dibandingkan dengan gaji yang diperoleh setiap bulan, impian tersebut bagaikan sukar untuk direalisasikan. Itu belum lagi mengambil…

Read More »

Cara Guna Listerine Untuk Ubati Kaki Kering & Berkerak

Pernah tak terpandang kaki orang lain dan perkara pertama yang terlintas di fikiran anda adalah, “oh tidak, kering dan berkerak!” Sebelum menghakimi orang lain, apa kata tengok dulu kaki sendiri. Mesti ramai turut menghadapi masalah yang sama. Semakin…

Read More »

Trik Nak Kesan Kembali Handphone Yang Hilang

Tahukah anda, sebenarnya ada tips nak kesan kembali telefon bimbit yang hilang. Setiap telefon bimbit yang dikeluarkan ada keunikan IMEI no iaitu International Mobile Equipment Identity.  Fungsi IMEI no ini adalah untuk mengesan telefon bimbit korang di mana-mana…

Read More »

Inilah 3 Rahsia Mudah Buat Sambal Kicap Tahan Lebih Lama Dan Sedap

Sambal kicap kalau dengan padanannya memang buat kita teringat-ingat. Baik dimakan dengan Pisang Goreng, Ikan Bakar atau boleh dimasukkan ke dalam sup untuk menaikkan rasanya. Sambal kicap memang pelbagai gunanya, jadi memang tak rugi kalau nak buat banyak-banyak…

Read More »

[ Panduan/Tips ] Bagaimana Ingin Cari Makanan Halal di Luar Negara?

Penulis pasti anda rasa was-was, sangsi bila berada di luar negara lebih-lebih lagi bila bercuti di negara yang majoriti masyarakatnya tidak beragama Islam. Ada setengah premis makanan tersalah anggap dengan konsep makanan halal, pada mereka asalkan tiada babi,…

Read More »

Punca Dan Cara Hilangkan Kutu Rambut Boleh Ibu Di Rumah Cuba

Sekali anda berjangkit kutu rambut, memang susah nak dibanteras semula. Ada kutu rambut bukan bermakna anda seorang yang pengotor. Tetapi jangkitan mungkin berlaku semasa anak-anak anda berada di taska. Tidur beramai-ramai di taska akan menyebabkan kutu rambut melompat…

Read More »

Cara Bezakan Daun Sup Daun Ketumbar? Nah Ini Tips Mudah

Daun sup dan daun ketumbar, sekilas pandang rupanya kelihatan sama. Malah ramai ibu-ibu yang tak dapat membezakan yang mana satu daun sup, yang mana daun ketumbar kecuali jika mencium bau daun tersebut. Istimewa untuk anda, hari ini kami…

Read More »

Cara Betul Simpan Semua Jenis Mi Basah Supaya Tak Mudah ‘Patah’

“Alamak, kenapa koey teow aku beli ni dah beku? Putus-putus bila masak…” Siapa sahaja yang tidak pernah mengalami situasi seperti di atas? Ternyata penyimpanan mi kuning atau yang seangkatan dengannya perlu dilakukan dengan teliti supaya tidak akan menyesal…

Read More »