loading...

Home » Tips

Penting untuk sesiapa yang suka menyidai baju pada waktu malam

Mungkin ramai anak muda zaman ini yang tidak tahu tentang pantang larang malah tidak mahu mengikut kata apa yang dilarang oleh orang-orang tua dahulu kala, kenapa? Katanya zaman dah berubah dan tidak perlu lagi untuk mengikut semua pantang…

Read More »

Suami boleh lakukan ini untuk ajar isteri yang boros

Sangat penting untuk mengatur perbelanjaan keluarga. Tapi bagaimana pula jika si isteri seorang yang boros? Setiap bulan suami akan serahkan sejumlah wang kepadanya untuk menguruskan segala perihal rumah tangga. Itu belum lagi nafkah untuk dirinya sendiri. Tapi pasti…

Read More »

Pakwe share lemak dengan teman wanita tanpa sebarang bantuan produk.

TRANSFORMASI berat badan seorang gadis yang dikongsikan teman lelakinya menerusi laman Twitter menarik perhatian ramai.Lebih membanggakan, gadis itu tidak menggunakan jalan singkat dengan mengambil produk sembarangan sebaliknya berat badan ideal itu dicapai dengan cara yang sihat. Menurut Hariz…

Read More »

Idea dan 10 tips untuk menghias ruang tamu yang bersaiz kecil supaya nampak cantik dan kemas di hari Raya.

Bosan dengan dekorasi dan hiasan ruang tamu yang lama? Sudah lama tak menyusun ruang tamu dengan susun atur yang baru dan lebih kemas?Inilah masanya untuk anda lakukan semua itu. Desain dan susun letak yang baru dapat membangkitkan semula…

Read More »

Tips Pilihan Senjata Untuk Penggemar PUBG !!

Senjata yang sesuai merupakan salah satu penentu kejayaan seorang pemain permainan video bergenre peperangan seperti Call of Duty dan Battlefield. Begitu juga dengan PlayerUnknown’s Battlegrounds tak kira lah bagi versi PC, konsol mahupon mudah alih. Jadi, pada kali ini kami…

Read More »

“Kepala rasa macam nak pecah”… Doktor Ini Kongsi Lapan Cara Mudah Merawatnya

Pening kepala merupakan suatu simptom yang paling kerap dihadapi oleh kebanyakkan orang dimana ketika pening, kepala akan berasa tidak selesa seperti berpusing-pusing atau seakan-akan diawang-awangan. Pening kepala ini boleh terjadi disebabkan beberapa perkara seperti gangguan telinga dalam, perubahan…

Read More »

Gaji ciput pun boleh beli rumah! Ini 9 Tips Mudah Yang Boleh Anda Ikuti

Memiliki sebuah rumah adalah impian setiap orang, terutamanya buat mereka yang sudah mendirikan rumah tangga. Begitupun, mengambil kira pasaran hartanah dan dibandingkan dengan gaji yang diperoleh setiap bulan, impian tersebut bagaikan sukar untuk direalisasikan. Itu belum lagi mengambil…

Read More »

Cara Guna Listerine Untuk Ubati Kaki Kering & Berkerak

Pernah tak terpandang kaki orang lain dan perkara pertama yang terlintas di fikiran anda adalah, “oh tidak, kering dan berkerak!” Sebelum menghakimi orang lain, apa kata tengok dulu kaki sendiri. Mesti ramai turut menghadapi masalah yang sama. Semakin…

Read More »

Trik Nak Kesan Kembali Handphone Yang Hilang

Tahukah anda, sebenarnya ada tips nak kesan kembali telefon bimbit yang hilang. Setiap telefon bimbit yang dikeluarkan ada keunikan IMEI no iaitu International Mobile Equipment Identity.  Fungsi IMEI no ini adalah untuk mengesan telefon bimbit korang di mana-mana…

Read More »

Inilah 3 Rahsia Mudah Buat Sambal Kicap Tahan Lebih Lama Dan Sedap

Sambal kicap kalau dengan padanannya memang buat kita teringat-ingat. Baik dimakan dengan Pisang Goreng, Ikan Bakar atau boleh dimasukkan ke dalam sup untuk menaikkan rasanya. Sambal kicap memang pelbagai gunanya, jadi memang tak rugi kalau nak buat banyak-banyak…

Read More »