loading...

Home » Uncategorized

‘Badan Terlalu Kurus?’ Ini tips untuk anda !

Setiap orang inginkan bentuk badan yang ideal. Oleh yang demikian, kita seringkali melihat status-status di media sosial tips-tips untuk menurunkan berat badan dan senaman-senaman yang perlu dilakukakan untuk mengatasi masalah ini.  Tetapi, berbeza pula dengan tips yang dikongsi…

Read More »

Elakkan Kereta Berbahang Walaupun Dibiar Parking Waktu Panas Terik !

Pernah tak bila pergi kerja, parking kereta dekat tempat tak berbumbung dan waktu lunch hour je nak guna kereta pergi makan, buka-buka je “Wow! Panasnya!” Sampaikan nak pegang steering pun tak mampu sebab panas betul. Terpaksa bukak pintu…

Read More »

Tips Pilihan Senjata Untuk Penggemar PUBG !!

Senjata yang sesuai merupakan salah satu penentu kejayaan seorang pemain permainan video bergenre peperangan seperti Call of Duty dan Battlefield. Begitu juga dengan PlayerUnknown’s Battlegrounds tak kira lah bagi versi PC, konsol mahupon mudah alih. Jadi, pada kali ini kami…

Read More »

Tarian ‘Ulek Mayang’ dimainkan di tepi pantai pada Bulan Purnama…

Masyarakat Melayu sudah dikenali dengan pelbagai kesenian yang tersendiri yang diperturunkan dari zaman berzaman kerana orang melayu tersangatlah kreatif dalam mencipta apa-apa perkara termasuklah dalam pelbagai tarian, nyanyian dan sebagainya. Antara kesenian yang diperturunkan dari zaman dahulu dan…

Read More »

Jangan biarkan golongan tua menonto TV terlalu lama kerana ia boleh ‘Mereputkan’ Memori Golongan Tua

Menonton terlalu banyak television boleh membuatkan penonton lalai sehingga terlupa dan tertangguh untuk melakukan aktiviti lain. Secara purata, masyarakat Malaysia menggunakan lima hingga lapan jam sehari semata-mata untuk menonton television. Ini bukan terjad kepada golongan kanak-kanak bahkan terjadi…

Read More »

Pelajar Sanggup Gunakan 24 Buah Komputer Sekolahnya Serentak Untuk Membeli Tiket Konsert K-Pop

Seorang pelajar yang berasal dari Toronto, Kanada menggunakan 24 komputer iMac secara serentak di makmal sekolahnya hanya untuk membeli tiket konsert jelajah BTS yang akan bermula pada 4 Mei ini. Betapa gigihnya beliau untuk mendapatkan tiket tersebut. Alexis, pelajar yang…

Read More »

Peminat ‘melting’ lihat kejelitaan foto Farah Nabilah bercuti ke Sepanyol

Siapa yang tidak mengenali pelakon cantik manis, Farah Nabilah yang semakin meningkat naik dengan kerjayanya sebagai pelakon. Sering mendapat tawaran sebagai duta produk, pelakon drama Cik Reen Cik Ngokngek ini sering bercuti ke luar negara. Baru-baru ini, Farah…

Read More »

“Kenapa buang? Kalau tak nak, tolonglah bagi baby tu pada saya!” – Abby Abadi merayu hentikan kes pembuangan bayi

Sejak kebelakangan ini, kes pembungan bayi di seluruh Malaysia dilihat semakin meningkat sehingga setiap hari ada sahaja berita tentang bayi yang dibuang dan dijumpai di merata-rata tempat oleh orang awam. Terbaru, seperti yang dilaporkan oleh Buletin Malaysia, seorang bayi…

Read More »

“Yusuf is Kandar?” – Gelagat Yusuf Iskandar sebut nama sendiri, buat ramai ‘melting’

Baru-baru ini, keluarga pasangan selebriti Hanis Zalika dan Hairul Azreen telah berangkat ke Mekah, bagi menunaikan umrah. Pemergian mereka ke sana, telah mendapat perhatian ramai apabila telah tular video anak mereka, Yusuf Iskandar memberi sedekah kepada para jemaah…

Read More »

“Muka seiras lah macam ada jodoh.” – Muat naik foto bersama di IG, peminat mahu Khai Bahar & Siti Nordiana bercinta

Keserasian antara Khai Bahar dan Siti Nordiana mula terserlah apabila mereka sering berduet bersama menerusi aplikasi Smule sehingga mula mendapat tempat dalam hati para peminat. Sebelum in, Khai juga pernah menegaskan bahawa selain berhajat untuk berduet dengan Tokti, dia juga…

Read More »