loading...

Walau hidup susah mak tak pernah lupa bagi duit kat opah. Mak jaga opah masa uzur. Lepas opah pergi, hidup mereka berubah

Mak ada 10 orang adik beradik. Anak ke 5. Mak aku memang dah biasa susah. Mak aku ni boleh tahan gak dia skor masa spm. Tapi di sebabkan kesusahan hidup, habis belajar mak terus kerja sebagai kerani. Memang…

Read More »

Lagi berapa hari je nak nikah lelaki ini ditinggalkan tunangnya

Kau okay ke?” Aku menyapa sepupuku. Seorang pomen. Dengan muka tak bermaya, dia membuka mulut “Tak lama lagi dah nak nikah. Persiapan semua dah buat. Kad pun dah tempah. Tapi, beberapa hari ni aku sedih sangat. Kadang-kadang, macam…

Read More »

Isteri selalu mengadu sakit belakang tapi suami endahkan. Satu hari dia jatuh ketika masak

Hi admin. Aku pinjam FB kawan pompuan aku kejap. Jangan sabotaj dia k. Aku nak share kisah sedih aku dengan someone yang aku kenang buat selamanya. Aku dengan wife satu tempat kerja. Wife aku ni jenis lasak. Dia…

Read More »

9 sikap wanita yang boleh jadi punca hubungan retak

Jangan pandang remeh, hati lelaki cukup benci semua perkara ini dan sebenarnya lebih sensitif daripada perempuan. Nampak tegas sebagai ketua keluarga, tapi jauh di sudut hati mereka juga perlukan belaian mesra dan manja seperti seorang bayi. Ketahui beberapa…

Read More »

Ayah order nasi goreng tapi anak marah. Anak suruh order roti canai, nak makan nasi goreng kena bayar sendiri

Kasih ibu bawa ke syurga, kasih ayah sepanjang masa. Ia kedengaran biasa namun jika diteliti dengan mendalam, ia membawa maksud yang sangat besar. Dunia semakin maju, namun masih ada segelintir masyarakat hari ini yang kurang peka dengan sensitiviti…

Read More »

Emak susah payah kerja jaga tandas besarkan anak anak. Bila anak dah besar kerja gomen, navy tapi lupa diri

Assalamualaikum semua. Semalam saya ada baca pasal seorang brader yang ada saving sebanyak 6 angka. First of all brader, saya nak ucapkan tahniah. Semoga anda dimurahkan rezeki ye. Semoga simpanan anda itu betul betul membawa manfaat dan digunakan…

Read More »

Ada satu masa macam macam dugaan datang. Waktu paling susah itulah kena bagi mak ayah duit dan minta doa mereka

Bila dah bekerja dan berumah tangga, jangan lah sesekali lupa nak bagi mak ayah duit. Tak banyak, sikit pun syukur. Kalau boleh, jangan risau pasal tak cukup dan mulakan niat untuk keberkatan hidup. Nanti percayalah Allah akan bagi…

Read More »

Seorang tukang cuci minta tandatangan cikgu untuk jadi saksi penjawat awam. Rupanya dia bukan calang calang orang

Disebabkan keadaan ekonomi yang tidak menentu, ramai lulusan universiti yang gagal mendapatkan pekerjaan seiring dengan kursus yang diambil. Namun, ada juga tidak kisah untuk tetap mencari rezeki dengan melakukan apa sahaja kerja asalkan halal dan mendapat sedikit pengalaman….

Read More »

Suami boleh lakukan ini untuk ajar isteri yang boros

Sangat penting untuk mengatur perbelanjaan keluarga. Tapi bagaimana pula jika si isteri seorang yang boros? Setiap bulan suami akan serahkan sejumlah wang kepadanya untuk menguruskan segala perihal rumah tangga. Itu belum lagi nafkah untuk dirinya sendiri. Tapi pasti…

Read More »

Masa ayah hidup semua tak ambil tahu. Bila ayah dah takda dari yang tak pernah jumpa ayah tiba tiba datang nak bolot harta

Assalamualaikum. Aku penat dan itu yang aku boleh katakan. Ayah aku pergi dalam pertengahan tahun 2018. Ayah telah amanahkan aku untuk menguruskan harta pusakanya. Aku telah laksanakan dengan sebaik mungkin seperti yang ayah aku amanahkan. Tapi malangnya ada…

Read More »