loading...

Resepi Mee Bandung (Paling Lazat dan Mudah)

Ini bukan macam resepi mee bandung muar. Ini ialah resepi mee bandung versi Pahang. Mee bandung untuk juadah makan malam. Resepi perkongsian ramai daripada Rohaida Mashud‎ di laman Facebook ini tidak ada menggunakan keledek @ ubi atau biskut. Lain…

Read More »

Resepi Nasi Daging Sambal Air Asam (Mudah Tapi Power!)

Selalunya kita mendengar nasi ayam, nasi beriani ayam, nasi beriani daging, nasi dagang, jarang pula dengar nasi daging, bukan?Kali ini kami akan berkongsikan resepi nasi daging. Nasi daging ialah hidangan istimewa daripada negeri di utara iaitu Kedah dan…

Read More »

Resepi Nasi Goreng Sardin (Sedap dan Mudah)

Mencari idea masak nasi goreng yang sedap? Kami punya cadangan iaitu mencuba resepi nasi goreng sardin. Menyediakan resepi ini pula sangat senang. Bahan-bahan mudah yang mudah diperolehi di dapur sahaja seperti bawang merah, bawang putih, cili, telur dan…

Read More »

Resepi Bingka Labu (Lemak Manis)

Jom tengok resepi perkongsian kami cara membuat bingka labu lemak manis nan lembut dan padu. Akhir-akhir ini ramai perbincangan tentang resepi bingka labu. Bahkan perkongsian resepi ini di laman Facebook oleh ‎Sue Abdullah‎ sudah mencapai 2.9k perkongsian ketika artikel…

Read More »

Resepi Macaroni Salad (Berkrim dan Lazat)

Hidangan ala western ini sangat disukai oleh kebanyakkan kalangan usia umumnya oleh kanak-kanak. Kalau anda masak macaroni mesti tidak akan cukup kalau buat sekadar hanya satu bekas sahaja. Biasalah budak-budak memang suka benda-benda macam macaroni ini, selain bentuknya…

Read More »

Resepi Oden Ala Family Mart (Rasa Gerenti Sama)

Asal nak beli oden mesti kena beratur panjang. Itu memang senario dia kalau masuk Family Mart. Mesti ramai yang suka menu popular oden dia orang. Memang ramai pergi Family Mart sama ada nak beli oden atau pun aiskrimnya….

Read More »

Resepi Kek Marble Yang Sedap dan Senang dengan 4 Langkah

Anda ada banyak masa lapang tapi tak tahu nak buat apa? Apa kata anda cuba resepi kek marble ni. Serious senang dan tak pening kepala fikirkan resepinya Sebab senang sangat. Dah la memang confirm sedap. Senang pulak tu….

Read More »

Resepi Kek Pandan Gula Melaka (Memang Terbaik!)

Tak tau nak masak apa untuk minum petang? Jangan risau. Apa kata anda cuba resepi kek pandan gula melaka ini. Memang tak rugi cuba sebab sedap sangat! Langkah langkah yang ditunjukkan juga mudah untuk difahami. Jadi, jangan risau sekiranya…

Read More »

Resepi Kek Carrot (Sedap Sangat dan Mudah)

Kami pasti pembaca di sini ramai yang meminat kek carrot dan ingin tahu resepi kek carrot yang lembut dan lazat. Biasanya kelazatan kek carrot dipengaruhi oleh keharuman kulit kayu manis dan parutan carrot yang bergabung didalam adunan kek….

Read More »

Resepi Sizzling Yee Mee (Menggetarkan Lidah)

Sizzling termasuk hidangan panas yang memang sesuai dijadikan hidangan petang-petang mahupun makan malam. Makanan ini menarik dan menaikkan nafsu makan. Anda yang menggemari sizzling mesti selalu beli makanan ini di kedai makan. Namun, kenapa perlu beli lagi jika…

Read More »